OBS De Plevier

De Plevier: jouw stap naar persoonlijke ontwikkeling

010 416 07 77

directie@obsdeplevier.nl

Plevier 97-99

Hoogvliet Rotterdam

08:30 - 14:00

Maandag t/m vrijdag

010 416 07 77

directie@obsdeplevier.nl

Plevier 97-99 3191GA Hoogvliet

Zuid-Holland

08:30 - 15:15

Maandag tot en met vrijdag

Het nieuwe schoolpand

Op dinsdag 10 mei is de boorstelling op de locatie geplaatst en is op woensdag 11 mei onder toezicht van de directeur en de leerlingenraad de eerste paal geboord door de aannemer Capelse Streekbouw BV.. Om de nieuwste ontwikkelingen te volgen over de bouw, verwijzen wij u graag naar de hiervoor ingerichte pagina door de aannemer: klik hier.

De aannemer zal de school gaan realiseren die CITA architecten heeft ontworpen voor ons. Hierboven vindt u een impressie van hoe ons schoolgebouw eruit komt te zien. De afgelopen jaren hebben wij met het team, ouders en onze leerlingen gekeken naar wat wij belangrijk vinden en wat wij graag terug willen zien in ons nieuwe schoolpand en wij kunnen dan ook niet wachten tot dit werkelijkheid gaat worden.

De Plevier is een sportieve basisschool en wij willen dat de kinderen uitgedaagd worden om te bewegen. Dit zal zichtbaar worden op onze schoolpleinen, met om de school een Ronde van De Plevier, maar ook in de school. In het centrale hart is het speellokaal te vinden, een tribunetrap met glijbaan, klimwanden, ringen en beweegpaden. Wanneer je naar de clusters gaat waar de lokalen zich bevinden wordt het rustiger en kunnen de kinderen in de klas en op de leerpleinen rustig leren. Verder vinden wij het belangrijk dat kinderen uitgedaagd worden in hun persoonlijke ontwikkeling en hun talenten leren ontdekken. Daarom zal er ook een kook-, handvaardigheid- en muzieklokaal zijn waar wij gebruik van zullen maken om ons onderwijs te kunnen geven.

Duurzaamheid staat ook hoog in het vaandel, dus naast groene pleinen en een moestuin op het dakterras zal de school ook BENG (bijna energie neutraal) gebouwd worden en voldoet het aan de standaarden van een Frisse School. Hierbij zal er een groen dak gerealiseerd worden en een goed ventilatiesysteem.

Uiterlijk in de zomer van 2023 zal het nieuwe schoolpand gerealiseerd zijn en zullen wij het in gebruik nemen.