Aalreep 22-24

Hoogvliet Rotterdam

Maandag t/m vrijdag

Het nieuwe schoolpand

Als Plevier zitten wij in de laatste ontwerpfase van ons nieuwe schoolgebouw. De architecten van CITA zijn druk bezig met de tekeningen en hieronder is een eerste impressie te zien van hoe het eruit komt te zien. De afgelopen 1,5 jaar hebben wij met het team, ouders en onze leerlingen gekeken naar wat wij belangrijk vinden en wat wij graag terug willen zien in ons nieuwe schoolpand. De architecten weten dit vervolgens heel mooi om te zetten in de tekeningen en plattegronden.

Zo is De Plevier een sportieve basisschool en willen wij dat de kinderen uitgedaagd worden om te bewegen. Dit zal zichtbaar worden op onze schoolpleinen, met om de school een Ronde van De Plevier, maar ook in de school. In het centrale hart is het speellokaal te vinden, een tribunetrap met glijbaan, klimwanden, ringen en beweegpaden. Wanneer je naar de clusters gaat waar de lokalen zich bevinden wordt het rustiger en kunnen de kinderen in de klas en op de leerpleinen aan hun schoolwerk. Verder vinden we belangrijk dat kinderen uitgedaagd worden in hun persoonlijke ontwikkeling en hun talenten leren ontdekken. Daarom zal er ook een kooklokaal, technieklokaal en muzieklokaal zijn waar wij gebruik van zullen maken om ons onderwijs te kunnen geven.

Duurzaamheid staat ook hoog in het vaandel, dus naast groene pleinen en een moestuin op het dakterras zal de school ook BENG (bijna energie neutraal) gebouwd worden en voldoet het aan de standaarden van een Frisse School. Hierbij zal er een groen dak gerealiseerd worden met veel zonnepanelen en een goed ventilatiesysteem.

De bouw zal in het schooljaar 2021-2022 gestart worden en uiterlijk in de zomer van 2023 zal het nieuwe schoolpand gerealiseerd zijn en zullen wij het in gebruik nemen.